Biografie

View Project

Biografie

Fouad Hsaini

Fouad Hsaini, geboren en getogen in Maassluis, met een leeuwenhart uit Marokko. In Marokko liggen Fouad zijn wortels. Fouad heeft in zijn kinderjaren nog een aantal jaar in zijn vaderland gewoond en kijkt met trots terug naar deze tijd waarin hij zijn oorsprong meekreeg.
Op z’n 10de is Fouad begonnen met sporten .Hij begon met voetballen, wat hij kort daarna combineerde met karate. Beide sporten heeft hij zo’n 6 – 7 jaar gedaan en allebei op niveau. Fouad bedreef zijn sporten altijd fanatiek en volgde trouw zijn lessen.
Fouad ging na het voortgezet onderwijs nog een vervolgopleiding doen, waardoor hij het te druk kreeg om zijn studie en sporten te combineren. Hij volgde de MTS en verruilde zijn sport voor werk en stage. Na zijn studie is hij per toeval in het werken in de kassenbouw gerold. Het werk was zwaar en hard, en het vereiste veel doorzettingsvermogen. Waar velen afhaakte in de vrieskou, bikkelde Fouad gewoon door. Ook merkte hij dat hij best sterk was, de zware spanten waren geen moeite voor hem.

Na een aantal jaren van studeren en werken heeft Fouad op aandringen van vrienden het sporten weer opgepakt. Zo ging hij meerdere malen per week naar de sportschool voor fitness. De drang om het uiterste van zichzelf te vragen was elke keer aanwezig. Fouad werd sterker en groeide qua lichaam en geest al uit als sportman. Sporten ging hierbij een deel van zijn leven uitmaken. Hij ging hardlopen op de stranden van Hoek van Holland voor conditie en om zijn vetpercentage te verlagen paste hij zelfs zijn hele voeding eropaan. En met resultaat.

Fouad besloot de stap te maken naar de bodybuilding. Omdat Fouad graag zwaar trainde en deze uitdaging niet in een doorsnee sportschool kon vinden, ging hij op zoek naar meer. Zo belandde hij bij Ton Kloosterman, de eigenaar van sportstudio Atlantis in Vlaardingen.Deze sportschool staat bekend als de beste hardcore sportschool van Nederland. Ted van de Parre, voormalig Sterkste Man van de Wereld had daar getraind. Dat was pas een uitdaging! Alhoewel Fouad voor bodybuilding kwam naar Atlantis, heeft hij zich al snel laten meeslepen in een Sterkste Man wedstrijd. Dit ook weer op aandringen van vrienden. En zijn allereerste wedstrijd was verbluffend. Zonder enige ervaring en met een korte periode voorafgaand van de wedstrijd stapte hij de wedstrijd in en werd 4de. Een fantastische plek om te eindigen als beginner, helemaal als je al gevorderden achter je laat! Dit gaf Fouad een impuls om hier zijn doorzettingsvermogen en kracht in te verwerken. Er volgden nog meer wedstrijden dat jaar (2005) en zo werd zijn startjaar al een topjaar. Fouad is maar liefst 3x eerste geworden in zijn eerste jaar.

Vanaf het jaar 2006 is Fouad de sport nog serieuzer gaan nemen en heeft zich er toen volledig op toegelegd. Dit heeft dan ook zijn vruchten afgeworpen. Nu 5 jaar later heeft Fouad 5 keer de titel Sterkste Man van Nederland in de 105kg klasse gewonnen. Sinds de eerste keer dat Fouad deze titel gewonnen had, heeft hij hem ook niet meer uit handen gegeven. De concurrentie wordt groter en sterker, maar Fouad ook.

Hopend op nog meer succes gaat Fouad door met keihard trainen en hopend hiermee zijn ultieme doel te bereiken en dat is wereldkampioen worden in de 105kg klasse.